Elämysmatkailu,  Italia,  Perhematkailu,  Yleinen

Missä majoittua Italiassa?

Italiasta ei juuri löydy kotimaisten matkanjärjestäjien suosimia all inclusive -hotelleja. Huomasimme tämän kun tutkimme helppoja matkavaihtoehtoja kolmelle sukupolvelle.

All inclusive on helppo ja usein myös kustannustehokas vaihtoehto silloin kun riittää, että lapsille on vesileikkejä ja muuta puuhaa, eikä itsekään tarvitse juuri muuta kuin leppoisaa hengailua ja perheaikaa. Aurinkoa, lepoa ja lasten ehdoilla matkustamista. Siihen all inclusive sopii.

Italiasta löytyy kyllä all inclusivejakin kun vähän tonkii, mutta suosittelisin silti harkitsemaan myös muita vaihtoehtoja. Saat hieman autenttisempaa, aidompaa ja ihanaa italialaista matkailua koko porukalle.

Kolme italialaista tapaa majoittua matkalla

1. Hotelli puoli- tai täysihoidolla

Ei all inclusive, mutta silti helppoa kun hotellissa on tarjolla joko illallinen (puolihoito) tai lounas ja illallinen (täysihoito). Me vietimme Henkan kanssa aikojen alussa kaksi viikkoa Riminissä, toisen puolihoitohotellissa ja toisen eri hotellissa täysihoidon helppoudesta nauttien. Se oli kivaa ja helppoa, ruoka oli hyvää ja pääsimme maistelemaan paikallisia klassikoita.

Voisin ottaa vastaavan setin perhematkallekin. Puolihoito on melkein lempparini, sillä silloin ei tarvitse olla lounasaikaan hotellilla, vaan voi päiväretkeillä vapaasti ja nauttia lounaan siellä missä sattuu nälän iskiessä olemaan. Oli se sitten jokin ihana pikkukylän trattoria, rantakadun ravintola, piipahdus gelateriassa tai vaikka kaupasta ostetut antipastot omalla parvekkeella.

2. Agriturismot

Italia on täynnä ihania maatilamajoituksia eli agriturismoja. Niitä on monentasoisia kaikenlaisiin tarpeisiin. Useimmat ovat perheomisteisia, mikä takaa sydämellisen palvelun, ihanan italialaistunnelman ja aidon matkailukokemuksen.

Agriturismoissa on usein persoonalliset ja idylliset majoitustilat, oman tilan herkkuja ravintolassa, viiniviljelmiä, joskus myös eläimiä, uima-allas ja kaikenlaista muuta kivaa kauniissa maalaismaisemissa. Mikä sen ihanampaa kuin nautiskella maatilan kauneudesta tilan omaa viiniä ja hedelmiä maistellen.

Lue tästä fiiliksiä Emilia Romagnan agriturismoista.
Myös Cascina Meriame Piemontessa kuuluu samaan sarjaan.

3. Vuokrahuvilat

Onko ikonisempaa Italian lomaa kuin huvilan vuokraaminen Toscanasta, pitkän ruokapöydän ääreen kokoontuminen iltaisin, raukeat hetket uima-altaalla tai puutarhassa ja autolla tehdyt päiväretket lähikohteisiin.

Vuokrattavia taloja ja asuntoja on Italiassa pilvin pimein. Itse välttelisin ylihintaista turistien valtaamaa Toscanaa siellä kerran käytyäni, vaikka onhan sielläkin toki ihanaa. Vastaavia alueita ilman (jenkki)turistien laumoja ja korkeampia hintoja ovat ainakin Toscanan naapurit Emilia Romagna ja Marche. Itse tykästyin hurjasti myös hieman pohjoisempaan Piemonteen.

2 kommenttia

    • Martina

      Puolihoito on tosiaan kiva kun se ei sido liikaa, mutta on silti helppo. Mä syön reissussa usein ainakin ajankohdallisesti jonkun brunssin tapaisen, sillä aamiainen maistuu harvoin heti herättyäni. Saatan skipata sen kokonaan tai syödä vähän runsaammin aamupäivällä niin ettei varsinaiselle lounaalle ole enää tarvetta. Maatilamajoitukset on ihania! Se olisi minunkin valintani.