Elämysmatkailu,  Järvenpää,  Ruokamatkailu,  Yleinen

Järvenpään parhaimmisto yhden illan aikana

Olipa kerran perjantai, jolloin tunsin todella eläväni. Koronavuosien aikana on tuntunut välillä siltä, että koko sosiaalinen elämä on tauolla. Ja sitähän se olikin. Tylsien pandemiakausien takia sitä osaa arvostaa aiempaa enemmän päiviä ja hetkiä, jolloin voi keskittyä täysin kivaan tekemiseen ystävien kanssa.

Se perjantai ei ollut sään puolesta mitenkään hieno. Oli harmaata ja tihkusadetta. Aika perus lokakuun loppua. Starttasin päiväni parhaalla mahdollisella tavalla eli crossfittreenillä. Tunnille oli tullut poikkeuksellisen paljon väkeä. Oli paljon kavereita ja kiva treeni. Liikunnan jälkeinen hyvä olo pysyi pitkään ja sai rinnalleen innostuneen odotuksen tulevasta illasta.

Glögit saatu Juomavinkiltä.

Iltapäivällä ystäväni tuli kylään ja korkkasimme glögikauden. Maistelimme Juomavinkiltä saatuja glöginäytteitä ja fiilistelimme valloillaan olevaa vuodenaikaa. On syksyssä paljon hyvääkin. Glögi on siitä yksi herkullinen esimerkki. Illalliset tunnelmallisessa ravintolassa on toinen. Sellainenkin meillä oli edessä.

Järvenpäähän on auennut hetki sitten uusi ravintola. Hotelli Soinnun alakerrassa oleva Bistro En Place oli herättänyt mielenkiintoni ja onneksi ystäväni innostui ajatuksesta testata se. Pöytävaraus oli paikallaan, sillä ravintola oli perjantai-iltana täynnä. Se oli mukava huomata.

Innostuimme alkuruokalistasta niin paljon että tilasimme pelkästään sen antimia. Pöytään kannettiin viisi alkuruokaa ja pullo viiniä, jotka tuhosimme puoliksi. Ihan parasta. Tryffelipasta oli ihanaa, samoin hummerikeitto. Cheviche ja tartarkin maistuivat.

Punajuuriannoksen jätimme viimeiseksi ja olin sen kohdalla jo niin täynnä, etten innostunut annoksesta yhtä paljon kuin muista, mutta ei siinäkään mitään vikaa ollut. Vakuutuimme paikan ruoista kovin. Ehkä ensi kerralla kokeilen jotain pääruokaa, vaikka olenkin alkuruokaihminen.

Ravintolasta matka jatkui vielä kerroksen alemmas Four Monkeys Bariin, jossa on ihan järjettömän hyvät cocktailit. Joimme kaksi erilaista drinkkiä puoliksi. Ne olivat jälkiruokamme. Etenkin vadelman ja lakritsan makuinen juoma oli I-H-A-N-A.

Four Monkeys Barissa kohtasimme kaksi muuta ystävää, joiden kanssa suuntasimme Aino Areenaan Apulannan keikalle. Olihan huikeaa! Ainossa törmäsimme sattumalta myös muutamaan crossfitkaveriin, joita tuntuu tulevan aina vastaan kun liikkuu missä tahansa. Se on ihan parasta.

Samojen ihmisten kanssa järkytimme ja ilahdutimme karaokebaarin väkeä esityksillämme ja törmäsimme Myllyssä vielä yhteen treenikaveriin. Ilta jatkui yömyöhään asti ja kuten alussa totesin, sinä iltana tunsin pitkästä aikaa eläväni. Oli hyvää ruokaa, juomaa, musiikkia, juttelua, heittäytymistä ja ihan parasta seuraa. Se tuntuu tosi hyvältä koronavuosien jälkeen.

3 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Olenkin unohtanut glögit tänä vuonna kokonaan, kun on ollut niin haipakkaa koko ajan. Pitääkin viimeistään kuun puolivälissä hankkia muutamaa laatua, niin pääsee taas maistelemaan. Kuulosti mukavalta illalta, eikä Bistro En Placekaan hassummalta kuulosta. Itsellä ei tosin Järvenpäähän valitettavasti oikein ole asiaa.

  • Martina

   No mutta jos joskus tulee asiaa Järvenpäähän (sellaista kannattaa tehdä vaikka tikusta) niin tiedät missä kaikkialla kannattaa käydä. Hyviä glögihetkiä sitä odotellessa! 🙂

 • Martina

  Suolakaramelliglögi on maistamisen arvoinen. Itsekin pidän eniten perinteisistä glögeistä ja liian erikoiset saattaa jäädä juomatta. Suolakaramelli yllätti olemalla juomakelpoista. 😀