Edinburgh,  Iso-Britannia,  Yleinen

Destiny Scotland Market Street Apartments on todellinen löytö Edinburghissa

Edinburghin reissua suunnitellessamme saimme pian huomata ettei sopivan ja ennen kaikkea sopivan hintaisen majoituksen löytäminen olekaan ihan läpihuutojuttu. Tarjolla oli joko överihintaisia hotellihuoneita tai edullisia yhteismajoituksia tai pikkukoppeja, joihin tuskin matkalaukkummekaan olisivat mahtuneet.

Alunperin haaveilimme jostain ihanasta linnamajoituksesta, kummitushotellista tai muusta Skotlannin tunnelmaa alleviivaavasta majapaikasta. Niitäkin on toki, mutta hinnat vat pilvissä tai sijainti landella. Sen todettuamme tutkimme ihan normaaleja hotelleja ja löysimme hädin tuskin muutaman, joiden hinta ja sijainti olivat järkevät.

Jatkoin onneksi vaihtoehtojen tutkimista vielä hieman ja tein todellisen löydön. Destiny Scotland Market Street Apartments oli ensinnäkin ihan täydellisellä paikalla Waverleyn juna-aseman vieressä keskellä kaikkea. Okei, juna-aseman läheisyys hieman arvelutti turvallisuuden takia, sillä aseman liepeillä voi yleensä törmätä monenlaiseen hiippariin. Vaan ei Edinburghissa. Täällä olo oli turvallinen jopa yöllä.

Destiny Scotland Market Street Apartments sijaitsee nimensä mukaisesti Market Streetilla aivan vanhan ja uuden kaupungin rajalla, joten joka paikkaan on lyhyt kävelymatka. Linna kohoaa melkein vieressä, Royal Mile on kivenheiton päässä ja uuden puolen kävelykaduillekin lyhyt matka. Emme edes harkinneet julkisia kertaakaan.

Mikä parasta hinta oli Edinburghin mittapuulla niin edullinen että aloin epäillä paikassa olevan jotain mätää. Tai homeista, luteista…mitä näitä nyt on. Vaan ei. Emme löytäneet mitään valittamisen aihetta. Tripadvisorissakin huonot arvostelut johtuivat siitä, ettei talossa ole hissiä ja huoneeseen joutuu kipittämään loputtomia portaita pitkin.

Edullinen hinta johtui varmasti ainakin siitä, ettei tarjolla ole aamiaista. Tämähän sopii meille huonoille aamusyömäreille täydellisesti. Ruoka alkaa maistua vasta puolenpäivän tienoilla, jolloin voi suunnata jo lounaalle esimerkiksi Haggis Boxiin. Meidän on turha maksaa aamiaisesta, sillä emme kuitenkaan syö sitä. Kahvia voi keittää kämpillä ja jääkaappiin mahtuu pientä purtavaa jos sellaiselle on tarvetta.

Toinen järkevä kuluja säästävä seikka on se, ettei majapaikassa ole respaa. Sisäänkirjautuminen tapahtuu koodilla ja ohjeet siihen tulevat sähköpostiin. Mukana on myös puhelinnumero ja sähköpostiinkin vastataan kokemukseni mukaan nopeasti. Jossain päin kaupunkia on myös toimisto, jossa voi tarvittaessa piipahtaa.

Me saavuimme Edinburghiin jo aamutuimaan, jolloin ulko-oven ja matkalaukkusäilytyksen koodit toimivat jo. Emme kuitenkaan uskaltaneet jättää laukkujamme vartioimattomaan kaappiin vaan raahasimme niitä mukanamme kunnes pääsimme iltapäivällä huoneeseen.

Meille oli kerrottu huoneemme olevan numero 1, mutta ylläripylläri, koodi ei toiminutkaan oveen. Kokeilimme kaikkien ykköskerroksen huoneita, mutta eiväthän ne auenneet. Ulko-oveen koodimme kuitenkin kävi, joten jokin oli nyt pielessä. Ei auttanut muu kuin soittaa toimistoon. Siitähän riemu repesi kahden ujosti englantia puhuvan naisen keskuudessa.

Jenna hoiti puhelun kuitenkin hienosti, kiitos vielä siitä rohkeampi osapuolemme! Saimme kuulla että huoneemme löytyisi kerrosta ylempää. Meidät oli upgreidattu isompaan huoneeseen, sillä “viivymme niin kauan kaupungissa”.

Tosiaan, joku moka oli käynyt jossain ja toisessa paikassa näkyi, että olisimme Edinburghissa viikkotolkulla. Toisessa paikassa taas oli oikea määrä eli 4 yötä, mistä myös maksoimme. Emme tiedä luuliko majapaikan väki, että viivymme oikeasti monta viikkoa, vai oliko neljä yötä heidän mittapuullaan pitkä viipyminen. Saimme joka tapauksessa ison huoneiston ja sehän oli varsin riemastuttava uutinen.

Teimme Instagramiin esittelyn huoneestamme heti tuoreeltaan. Voit katsoa videot täältä ja täältä. Niitä on kaksi, sillä koko lukaali ei mahtunut yhteen videoon.

Emme tosiaan keksineet koko reissun aikana mitään pahaa sanottavaa majapaikastamme. Se oli löytö isolla L:llä. Ollaan me vaan aika hyviä löytämään erinomaisia majapaikkoja. Roomassakin hotellimme oli niin ihana ettei tosikaan.

Kummitus vai Jenna?

Hauskan lisänsä majoitukseen toi kummitus, joka herätti minut ensimmäisenä yönä tökkien sormella olkapäätäni. Luulin sen olevan Jenna, mutta kun katsoin taakseni, nukkui ystäväni selin minuun sängyn laidalla. Hetken päästä kuulin askeleita ja totesin että kummitushan se.

Myös Jenna heräsi kummituksen läsnäoloon toisena yönä. Siellä se valutti vettä suihkussamme. Pitää kai kummitustenkin joskus peseytyä eikä meillä ollut mitään sitä vastaan että suihkuamme lainattiin. Se oli sitäpaitsi hyvin nopea suihku. Kummitus on tehokas.

Okei, kummitusjuttuihin saa uskoa niin halutessaan. Jätän kertomatta järkiratkaisut, jotka keksimme mystisiin yöllisiin tapahtumiin. Vai keksimmekö sittenkään?

2 kommenttia

    • Martina

      Tämä oli tosi kiva majapaikka. Aamiainen on mun tapauksessa tosiaan usein turha. Vaikka olisikin nälkä aamulla niin menen mieluummin syömään jonkun kivan brunssin tai suoraan lounaalle johonkin mukavaan ravintolaan. Riippuu toki matkakohteestakin. Kaupunkilomalla yleensä riittää paljon erilaisia kahviloita ja ravintoloita testattavaksi.