Cinque Terre,  Italia,  Liguria,  Ulkomaat,  Yleinen

Hotel Sol Levante, Riomaggiore, Cinque Terre

Cinque Terreen suuntaavan kannattaa alkaa tutkia majoitusvaihtoehtoja ajoissa. Itse kylissä on suhteellisen vähän hotelleja ja suurin osa matkaajista yöpyykin esimerkiksi La Speziassa, josta on kyllä helppo tulla Cinque Terren alueelle junalla, mutta alueen ulkopuolella yöpyessä jotain oleellista jää puuttumaan.

Silloin ei pääse nauttimaan Cinque Terren yöstä, myöhäisestä illasta ja varhaisesta aamusta, jolloin turistit eivät ole vielä vallanneet kalastajakylien kapeita katuja. Noina hetkinä Cinque Terre näyttäytyy aidoimmillaan.

Meillä kävi tuuri ja saimme varattua huoneen ihanasta pienestä Sol Levanten hotellista Riomaggioresta. Vain kolme huonetta sisältävä hotelli sijaitsee Riomaggioren rauhallisemmalla puolella lähellä juna-asemaa. Matkalaukkuja ei tarvitse raahata kuin vain hotellin oman pihan portaat ylös, sillä portille pääsee suoraan hissillä juna-asemalta. Erittäin kätevää näissä korkeuseroissa.

Sol Levante sijaitsee tosiaan Riomaggioren juna-aseman hissiä vastapäätä osoitteessa Via Telemaco Signorini 354. Sinne pääsee myös loivasti nousevaa tietä pitkin jos hissi on suljettu. Portissa on kyltti, jossa lukee hotellin nimi ja joko hotellia pitävä rouva tai hänen poikansa päivystää tulijoita ja rientää vastaan kun vähän aikaa palloilee pihassa. Palvelu on erittäin ystävällistä ja hotelliin saapuessa tuntuu kuin tulisi jonkun kotiin.

Ja itseasiassa niin se vähän onkin. Rouva asuu talon ylimmässä kerroksessa eikä varsinaista respaa ole missään. On vain kiemurtelevat portaat, pieni terassi upeilla merinäköaloilla ja kolme viihtyisää huonetta. Yhdestä niistä on parveke merinäköalalla. Naapureina on paikallisia, jotka touhuavat pihoillaan ja ottavat aurinkoa lepotuoleissaan.

Alue on todella rauhallinen ja alapuolella menevän junan ääni tuskin kuuluu huoneeseen. Kävelymatka Riomaggioren keskustaan on lyhyt ja se kulkee upeiden näköalapaikkojen läpi. Mekin vietimme monta iltaa rinteeseen rakennetun hotellille vievän tien penkillä istuen, auringonlaskua katsellen ja illallista sulatellen. Viereisen penkin vanhukset oppivat tervehtimään meitä ja se yksi hassu koirakin tuli aina häntä heiluen vastaan.

Sol Levantessa ei tarjoilla aamiaista, mutta jääkaappi sieltä löytyy, johon voi käydä ostamassa aamiaistarpeita. Kauppa löytyy pääkatu Via Colombolta ja siellä on hyvät valikoimat niinkin pieneksi kaupaksi. Huoneessa on myös vedenkeitin teetä varten, mutta kahvia halajava joutuu tyytymään murukahviin tai suuntaamaan kulkunsa kahvilaan.

Jos omatekoinen aamiainen ei kiinnosta, voi myös käydä testaamassa Riomaggioren aamiaispaikkoja niin kuin me teimme. Lähin löytyy juna-asemalta ja Via Colombolla on useita aamiaista tarjoilevia paikkoja. Siellä voi käydä syömässä vaikka lettuja Nutellalla ja banaanilla, kuten minä tein yhtenä aamuna. Saattoi tulla vähän huono olo, mutta oli pakko, sillä aikuisena saa syödä makeaa aamupalaksi jos haluaa. Varsinkin lomalla se on enemmän kuin sallittua. Sitten voikin ihmetellä mistä ne lomaläskit taas ilmestyivät.

Hotellihuoneesta löytyy kaikki tarvittava ja se on siisti ja riittävän tilava. Miljöö on aivan ihana ja suosittelen ottamaan ilon irti myös pienestä terassista, joka on huoneiden ulkopuolella. Me haimme eräänä iltana iltaruoaksi take away -pizzat ja Peroni-oluet, jotka nautimme kaikessa rauhassa terassin pöydän ääressä pimenevää iltaa ihaillen. Hotellin emäntä kävi ulkoiluttamassa koiraansa ja toivotti hyvät yöt sisään mennessään. Niin kotoisaa, tunnelmallista ja ihanaa. Olisimme jääneet paljosta paitsi jos olisimme yöpyneet jossain muualla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hotel Sol Levante, Riomaggiore, Cinque Terre