Barcelona,  Elämysmatkailu,  Espanja,  Ruokamatkailu,  Yleinen

Barcelonan kattoterassit – 5 suosikkia

Barcelona on kattoterassien luvattu kaupunki. Lähes jokaisen hotellin katolla on omansa ja sekös oli meille kattoterassifaneille mieluinen huomio. Kattoterassien hinnoissa on toki lähes aina reilu maisemalisä, mutta hienot puitteet, upeat maisemat ja hyvä palvelu ovat sen arvoisia.

Kattoterasseilla on usein varattu osa paikoista hotellin asiakkaille, vaikka ne muuten ovatkin auki kaikille. Myös mahdollinen uima-allas saattaa olla vain hotellin asiakkaiden käytössä.

Meille tuli tavaksi vierailla joka päivä vähintään yhdellä kattoterassilla. Vaikka moni aukeaa jo puolenpäivän aikaan, suuntasimme paikalle joko myöhään iltapäivällä tai illalla auringonlaskun aikaan. Usein tarjolla on myös ainakin jotain pientä suolaista purtavaa, mutta me jätimme varsinaiset ruokailut pääasiassa tapasbaareihin ja muihin maan tasolla oleviin ruokapaikkoihin.

Barcelonan kattoterassit – 5 suosikkia

Eleven BCN

Eleven BCN on ehkä lempparini. Olimme kattoterassilla illalla auringonlaskun aikaan. Mieleen jäi supermukava baarimikko ja hämmentävä vessa, jossa kesti hetki hoksata miten oven saa kiinni (vinkki: seinä on liukuovi). Eleven BCN terassia on kehuttu maisemien ja sijainnin lisäksi sen cocktaileista. Sisällä näytti olevan viihtyisät tilat myös siltä varalta että kohdalle osuu huono sää.

The Roof – The Barcelona EDITION

The Roof on yksi Barcelonan suosituimpia kattoterasseja ja siellä voikin joutua odottamaan hetken paikan vapautumista. Pöytävarauksia ei oteta. Tilaa kuitenkin on niin sisällä kuin ulkonakin ja tämä kattoterassi toimii säällä kuin säällä. Mekin todistimme täällä pienen muutaman pisaran sadekuuron, jolloin siirryimme taivaan alta hetkeksi mukavalle sohvalle katoksen alle. Huonommalla säällä liukuovet saa kiinni ja terassi onkin auki vuoden ympäri. Näkymiä on joka suuntaan. The Roof löytyy The Barcelona EDITION -hotellin katolta keskeiseltä paikalta Ciutat Vellaa.

Azimuth Rooftop Bar

Azimuth Rooftop Bar jäi mieleen rennon tunnelmansa ja erittäin mukavan henkilökunnan ansiosta. Tilasimme täällä juomien lisäksi guacamolea nachoilla ja voi jestas miten hyvältä se  maistui helteisenä päivänä. Paikaksemme valikoitui täällä varjoisampi paikka, koska kuumuus, eikä sohvaltamme nähnyt maisemia niin hyvin kuin muualta olisi nähnyt. Tosi kiva paikka kuitenkin. Tulisin uudestaankin.

Hotel Colón Panoramic Terrace

Barcelona Cathedralin vieressä on Hotel Colón, jonka katolta löytyy kaksikerroksinen kattoterassi. Terassilla oli ainakin meidän vierailun aikana hieman edullisemmat hinnat kuin muilla Barcelonan kattoterasseilla. Se näkyi myös palvelussa ja laadussa muutenkin. Toisin sanoen tämä ei ollut niin ylenpalttisen luksus vaan sellainen normaalimpi kiva paikka nautiskella lasillinen kuohuvaa iltapäivän helteessä.

Room Mate Anna

Majapaikaksemme valikoitui Room Mate Anna, joka oli kaikin tavoin nappivalinta hotelliksi. Hotellin katolla on pienehkö kattoterassi, jossa kävimme piipahtamassa sinä iltana kun saavuimme kaupunkiin. Tunnelma oli ihanan eloisa ja cava kylmää. Toiselta puolelta kattoa löytyy pieni allasalue, joka on ymmärtääkseni vain hotellin vieraille. Pyöreän altaan ympärillä on muutama iso sohva, joissa mahtuu lojumaan useampikin henkilö. Vietimme altaalla ihanan rennon iltapäivän ja olimme pitkään ainoat asiakkaat siellä.

Mikä on sun lempikattoterassi Barcelonassa? Entä muualla maailmassa? Missä meidän pitäisi seuraavaksi käydä?

4 kommenttia